Νέα

Επιχειρηματική αποστολή στο CERN

23/01/2017

Πραγματοποιήθηκε η επιχειρηματική αποστολή στο Ερευνητικό Ινστιτούτο CERN στη Γενεύη της Ελβετίας  που συνδιοργάνωσαν η Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας την Δευτέρα 23 & την Τρίτη 24 Ιανουαρίου, στην οποία συμμετείχε και ο κος Πασχάλης Σαμαράς, Πρόεδρος και Διευθύνων σύμβουλος της Softworks εκπροσωπώντας την εταιρεία. 
 
Στην αποστολή συμμετείχαν 15 συνολικά επιχειρήσεις από το Cluster Ανάπτυξης Λογισμικού που ιδρύθηκε με πρωτοβουλία της Τεχνόπολης Θεσσαλονίκης τον Ιούνιο του 2016, τις οποίες συνόδευσε  ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κος Τζιτζικώστας Απόστολος και ο Πρόεδρος της Τεχνόπολης Θεσσαλονίκης, κος Τζήκας Τάσος. 
 
Η κοινή αυτή πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Τεχνόπολης Θεσσαλονίκης είχε ως στόχο:
 
  • Την τεχνολογική συνεργασία μεταξύ των επιχειρήσεων τεχνολογίας και ερευνητικών ιδρυμάτων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του CERN.
  • Tην ενημέρωση των μελών του Cluster από τη Διεύθυνση Προμηθειών του CERN για τις κατηγορίες των έργων του CERN και τις γενικές διαδικασίες προμηθειών.
  • Την ενημέρωση των μελών του Technopolis Cluster για το χαρτοφυλάκιο τεχνογνωσίας του Business Incubation Center του CERN και την διαδικασία αξιοποίησής της από τα μέλη του Cluster.
Στην αρχή
Γλώσσα: English Spanish